Čuros
Objavljeno: 22.02.2016.

Sastojci
- 4 kašike maslaca
- 1 šolja vode
- 1 kašičica vanile
- 2 kašike kristal šećera
- ¼ kašičice soli
- 1 šolja brašna
- 3 jaja
- ulje (idealno kokosovo)
- cimet šećer (½ šolje šećera pomešanog sa kašikom cimeta)
Priprema
U šerpi srednje veličine umutite šolju vode, vanilu, maslac , šećer i so. Uključite šporet na srednje jaku temperaturu i sačekajte da smesa provri. Smanjite tempreraturu i polako dodajte brašno.
Stavite mešavinu u srednju činiju. Dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući lagano. Kada smesa postane žućkasta i glatka, naspite je u špric sa zvezdicom na vrhu.
Zagrejte ulje u velikom tiganju i na visokoj temperaturi. Polako dodajte maslac. Ubacujte čurose jedan po jedan i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
Kada su prženi, čurose vadite na papir kako bi izgubili višak masnoće. Urolajte ih u cimet šećer i servirajte odmah.
Kategorija: Poslastice
