Voliš da putuješ? Putuj Sigurno!

Proveri turističke agencije i pročitaj iskustva putnika.
Treniraj pametno, a ne naporno

Čuros

Objavljeno: 22.02.2016.

Sastojci
  • 4 kašike maslaca
  • 1 šolja vode
  • 1 kašičica vanile
  • 2 kašike kristal šećera
  • ¼ kašičice soli
  • 1 šolja brašna
  • 3 jaja
  • ulje (idealno kokosovo)
  • cimet šećer (½ šolje šećera pomešanog sa kašikom cimeta)

 

Priprema

U šerpi srednje veličine umutite šolju vode, vanilu, maslac , šećer i so. Uključite šporet na srednje jaku temperaturu i sačekajte da smesa provri. Smanjite tempreraturu i polako dodajte brašno.

Stavite mešavinu u srednju činiju. Dodajte jaja, jedno po jedno, mešajući lagano. Kada smesa postane žućkasta i glatka, naspite je u špric sa zvezdicom na vrhu. 

Zagrejte ulje u velikom tiganju i na visokoj temperaturi. Polako dodajte maslac. Ubacujte čurose jedan po jedan i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.

Kada su prženi, čurose vadite na papir kako bi izgubili višak masnoće. Urolajte ih u cimet šećer i servirajte odmah.

Kategorija: Poslastice