Voliš da putuješ? Putuj Sigurno!

Proveri turističke agencije i pročitaj iskustva putnika.
Treniraj pametno, a ne naporno

Piletina u sosu od maslaca i limuna

Objavljeno: 16.02.2016.

Piletina u sosu od maslaca i limuna

 Sastojci

  • 8 komada pilećeg mesa
  • 1 kašika tucane paprike 
  • 3 kašike maslaca 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 šolja pileće supa 
  • 1/2 šolje slatke pavlake 
  • 1/4 šolje sveže rendanog parmezana 
  • sok od 1 limuna 
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • so i biber po ukusu

Priprema

Začinite piletinu tucanom paprikom, dodajte biber i so po ukusu. Otopite 2 kašike maslaca u velikom tiganuj na srednjoj temperaturi. Dodajte piletinu, i pržite dok ne porumeni , oko 2-3 minuta po strani. Ocedite višak masnoće i izvadite iz tiganja. Otopite preostali maslac u tiganju. Dodajte beli luk i kuvajte, mešajući često, dok ne pusti miris, oko 1-2 minuta . Dodajte pileću supu, mileram, parmezan, sok od limuna i majčinu dušicu. Dovesti do ključanja, i kuvajte nakon toga oko 3-5 minuta. U vatrostalnu posudu dodajte sos i ubacite piletinu. Stavite u rernu i pecite na niskoj temperaturi oko 25-30 minuta. Servirati odmah .

Kategorija: Jela sa piletinom