Piletina u sosu od maslaca i limuna
Objavljeno: 16.02.2016.
Sastojci
- 8 komada pilećeg mesa
- 1 kašika tucane paprike
- 3 kašike maslaca
- 3 čena belog luka
- 1 šolja pileće supa
- 1/2 šolje slatke pavlake
- 1/4 šolje sveže rendanog parmezana
- sok od 1 limuna
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- so i biber po ukusu
Priprema
Začinite piletinu tucanom paprikom, dodajte biber i so po ukusu. Otopite 2 kašike maslaca u velikom tiganuj na srednjoj temperaturi. Dodajte piletinu, i pržite dok ne porumeni , oko 2-3 minuta po strani. Ocedite višak masnoće i izvadite iz tiganja. Otopite preostali maslac u tiganju. Dodajte beli luk i kuvajte, mešajući često, dok ne pusti miris, oko 1-2 minuta . Dodajte pileću supu, mileram, parmezan, sok od limuna i majčinu dušicu. Dovesti do ključanja, i kuvajte nakon toga oko 3-5 minuta. U vatrostalnu posudu dodajte sos i ubacite piletinu. Stavite u rernu i pecite na niskoj temperaturi oko 25-30 minuta. Servirati odmah .
Kategorija: Jela sa piletinom
