Piletina sa ljutom papričicom
Objavljeno: 11.03.2016.
Sastojci
- pileći file
- 2 kašičice maslinovog ulja
- pola ljute papričice
- pola crnog luka
- 1 beli luk
- 10 čeri paradajza
- limunov sok
- kašičica bibera
- so
Priprema
U vok tiganj dodajte 2 kašičice maslinovog ulja i zagrejte. Dodajte crni luk, zatim i beli ukoliko želite, pržite oko 5 minuta dok sastojci ne postanu braon.
Dodajte papričicu i pržite još 3 do 5 minuta.
Polako ubacujte komadiće filea iseckanog na kocke. Pržite još 10 minuta i neprestano mešajte.
Dodajte limunov sok i čeri paradajz. Promešajte sve dobro i pržite još 5 minuta.
Na kraju začinite biberom i solju po ukusu.
Ovo jelo možete servirati uz pirinač ili testeninu po izboru.
Kategorija: Jela sa piletinom
